به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از خبرآنلاین در اوج این موج در یک هفته ۲۹۸۵ نفر از مبتلایان کرونا فوت کردند، ۱۴۳۹۰۰ نفر مبتلا شدند و ۲۲۹۹۴ نفر در بیمارستانها بستری شدند. این اعداد وحشتناک نتیجه شیوع سریع ویروس پس از تعطیلات نوروز هستند و هفته به هفته بیشتر شدند. البته خوشبختانه سرعت این اتفاق در یک هفته گذشته کاهش پیدا کرده است.
پایان ۲۹۸۵ زندگی در یک هفته
در یک هفته اخیر به طور میانگین هر روز ۴۲۶ زندگی در اثر ابتلا به کروناویروس پایان یافتند و حتی در روز شش اردیبهشت ماه تعداد جانباختگان کروناویروس در کشور به نزدیک ۵۰۰ نفر هم رسید.
البته پیشبینیها نشان میدهد که این عدد میتواند بالاتر از این هم باشد.
ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت، در این رابطه گفته بود: دانشگاه واشنگتن یکی از معتبرترین مراکز پیش بینی بیماری ها اعلام کرده است که تا ۲۵ اردیبهشت افزایش موارد مرگ تا حدود ۷۰۰ مورد برسد و بعد روند نزولی در اواخر خرداد به ۲۰۰ مورد می رسد، لذا امیدواریم این پیش بینی کاملا نادرست باشد.
بر این اساس از تاریخ سه تا ۹ اردیبهشت ماه در مجموع ۲۹۸۵ نفر از مبتلایان کووید-۱۹ در ایران فوت کردند. این ششمین هفته متوالی است که آمار جانباختگان بیماری در ایران یک روند صعودی را طی میکند، به طوری که از اولین هفته سال ۱۴۰۰ تاکنون آمار جانباختگان بیماری در کشور بیش از ۵ برابر شده است.
همچنین با در نظر گرفتن موج سوم بیماری، ایران در یک هفته اخیر با چهارمین هفته مرگبار کرونا درگیر شد.
حریرچی در این رابطه در برنامه گفتوگوی ویژه خبری توضیخ داد: «درچهارده ماه اخیر به کانال ۴۹۰ وارد نشده بودیم، متاسفانه پیش بینی من این است که هنوز روند مرگ افزایشی خواهد بود. خبر بد این است که حداقل تا دو هفته آینده روند مرگ و میر صعودی خواهد بود و روند نزولی یا نسبتاً نزولی بسیار شکننده است.»
آمار مبتلایان؛ کمتر از قبل، اما بیشتر از همیشه
خوشبختانه این روند صعودی در آمار مبتلایات بیماری در کشور دیده نشد، به طوری که در یک هفته اخیر به شکل میانگین هر روز ۲۰۵۵۷ نفر به کرونا مبتلا شدند، هفته گذشته این عدد ۲۳۸۶۱ بود.
براین اساس در مجموع از تاریخ سه تا ۹ اردیبهشت، ۱۴۳۹۰۰ نفر در کشور به کروناویروس مبتلا شدند، عددی چند برابر ترسناکتر از اوجگیری کرونا در موج سوم اما خوشبختانه کمتر از تعداد مبتلایان در هفته گذشته. تعداد مبتلایان بیماری نسبت به هفته گذشته ۲۳۱۳۳ نفر کاهش پیدا کرده است، البته با این وجود هنوز آمار مبتلایان ۲.۷ برابر ابتدای موج چهارم (اولین هفته ۱۴۰۰) است.
تعداد بستریها؛ افزایش جزئی نسبت به قبل
مانند آمار مبتلایان، متاسفانه تعداد بستریهای بیماری هم به اوج خود رسیده است و تقریبا هر روز بیش از ۳هزار نفر از مبتلایان کووید در بیمارستانها بستری میشوند. هفته گذشته به طور میانگین هر روز ۳۲۸۴.۸ نفر از مبتلایان بستری شدند.
این یعنی در این مدت در مجموع تعداد بستریهای بیماری در کشور به ۲۲۹۹۴ نفر رسید؛ ۲۳۰ نفر بیشتر از هفته گذشته.
این موضوع بیمارستانهای کشور را مشکلات زیادی روبرو کرده است، به طوری که امروز معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران درباره راه اندازی سامانه «اعلام بیمارستانهایی با تخت خالی»، گفت: «سامانه تلفنی ۶۰۷۰ راه اندازی شده است و بیماران میتوانند تماس گرفته تا درصورتی که دستور بستری داشته باشند همکاران ما بر اساس منتطقه جغرافیایی محل سکونت آنها برایشان مکان یابی کرده و آنها را به بیمارستان دارای تخت خالی ارجاع میدهند. بنابراین با شماره گیری تلفن ۶۰۷۰ به همراه کد ۰۲۱ میتوانند از این خدمت بهرهمند شوند.»
وضعیت استانها؛ بهتر از قبل
خوشبختانه با کاهش سرعت اوجگیری پاندمی در کشور وضعیت بعضی از شهرستانهای کشور هم بهبود و از حالت قرمز به زرد تغییر پیدا کرده است، آخرین وضعیت شهرستانها در اپلیکیشن ماسک از این قرار است:
این در حالی است هفته گذشته شرایط از این قرار بود:
البته با این وجود شرایط در پرجمعیتترین شهر کشور همچنان بحرانی است.
علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، در این رابطه گفته بود: « در حال حاضر تهران روزهای تراژیک و بسیار سخت کرونایی را طی میکند و بیمارستان دکتر مسیح دانشوری خدمات بسیار مطلوب و با کیفیتی را در این شرایط به مردم تهران ارایه می دهد و این تلاشهای علمی و پژوهشی موجب شده که این مرکز به مرجعی برای پروتکل ها و روشهای درمانی کووید تبدیل شود.»
نظر شما